söndag 12 april 2009

Tillsatsfritt Pålägg

Jag håller på och exprimenterar hemma i köket, för att kunna göra egna goda pålägg som inte innehåller stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel och annat som får det att vända sig i magen, utan att heller överdriva med kalorierna såklart.

Nu har jag kommit på ett fantastiskt gott pålägg som går att göra hemma!

En röra helt enkelt, precis som alla andra i småförpackningar som ofta är lika fulla i kemikalier som dom är dyra.

2 ägg
1 1/2 dec matolja (raps och majsolja funkar ochså)
1/2 dec vitvins vinäger
1 tsk senap (Slotts innehåller inga onödiga kemikalier, men undvik Eldorado)
Lite pressad citron

Ta ur äggulorna ur äggen, tillsätt hälften av oljan, men i med övriga ingridienser, allt i samma bunke. Och kör på med stavmixern i 2min, sedan häller du i resten av oljan tills den får en ganska fast konsistens, nu är majonäsen gjord!

Champinjoner, sparris, samt färsk salladslök och frysta oskalade räkor kan du använda, skölj dock av konserverna i duskslag för att ta bort ev surhetsreglerande (citronsyra) medel.
Undvik gärna bostongurka, pga att dom tyvärr ofta är fulla i kemikalier.

Grovhacka allt, och tillsätt en klick Creme Fraiche (ingen light, eller smaksatt).

Rör runt och krydda med salt och peppar, och nån annan krydda du hittar hemma som t.ex vitlökspulver, organo eller basilika.

Låt sedan gärna allt stå i en burk med lock över natten, då blir det fast och fint, samt att smakerna hinner blanda sig bättre.

Jag får ursäkta mig i förväg för min kanske bristfälliga kunskap i att förklara, men ni får fråga om det är något ni inte förstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar